Cum deosebesti un prieten adevarat de unul fals



poi simplu...sau nu kiar asa simplu:D
Un prieten adevarat este acela care tine la u si este mereu acolo pentru a`ti da o mana de ajutor.Cand esti suparat,iti ridica moralul; knd o dai in bara in legatura cu un anumit lucru, te ajuta cu sfaturi.Fata de unul fals, el nu te vb pe la spate; knd altii te barfesc, el e acolo pt a le da o lectie. Este persoana in kre simti k poti sa ai incredere si te poti baza; este ca mana ta dreapta.
Un prieten este acela care:
- pastreaza secretele ce i le-ai marturisit si nu le spune nimanui;
- distruge in tacere fotografia in care arati ca o balena esuata la mal;
- stie cand nu-ai habar despre ce vorbesti, insa zambeste intelegator si te lasa sa ajungi singur la aceasta concluzie;
- tine cura de slabire impreuna cu tine, si de asemenea, renunta la ea impreuna cu tine;
nu spune "ti-am zis eu!", indiferent cat de tentat ar fi sa o faca;
- este amabil si sincer cu tine tot timpul.
Prietenii falsi se deosebesc usor de restul lumii : au nevoie mereu de ajutorul tau, pun la indoiala prietenia voastra cand nu faci ceva pe placul lor, nu sunt bucurosi atunci cand iti merge bine.
At knd o dai in bara sau intri intr`un bukluk...niki makar nu`i pasa.Poate vine si spune asta e viatza insa tot nu`l intereseaza persoana ta si te lasa balta apoi trece la urmatorul prieten.
« Prietenele» iti spun ca arati rau, ca te-ai ingrasat si ca nemachiata arati aiurea. Cand esti in vizita la ele fie vorbesc pe mess, fie citesc o revista. Iti critica mereu iubitul si celelalte prietene, nu sunt atente cand le povestesti ce ti s-a intamplat aseara, iar cand le ceri un sfat spun ca tu stii cel mai bine cum sa procedezi. Aceste persoane te cauta numai cand au nevoie de ajutor, iar dupa ce le-ai ajutat uita sa-ti mai dea un telefon ...Definitia celui mai bun pr banuiesc k toti aveti ceva in minte...fiecare din ce perspectiva o vede. Oricum eu asa o vad:
Prieten = Persoana de care cineva este legat printr-o afectiune deosebita, bazata pe incredere si stima reciproca, pe idei si pe loialitate.
Dar sincer dupa ce am avut NENUMARATE experiente cu asa-zisi pr adevarati am obs k cel putin pt mn NU exista pr adevarati...iar dak exista sunt ffff greu de gasit.
Si asta v`o spun cu cea mai mare sinceritate.Pt mn nu prea au existat astfel de pr dar eu sper si cred totusi k undeva am si io un best friend unul mikutz akolo...Totusi acum am o prietenie cu cnv...insa nuj cat de puternik e legata aceasta prietenie.Oricum sper sa va gasitzi cu totzii pr adevaratzi...uneori sunt chiar in fatza voastra si nu i`atzi observat...
by Mady M.C. PeAcE

2 comentarii:

Dan Gheorghe 6 decembrie 2008 la 05:24  

prietenii se simt. dusmanii se simt. e greu sa-i deosebesti. ii simti, si pe prieteni, dar si pe dusmani, dupa vorbe, dar mai ales dupa fapte

Mady Cîtu 7 decembrie 2008 la 14:13  

dapz asa e...ai spus exact cum gandeste toata lumea....ms pt kom:*