Despre Halloween







Deci sa incepem cu Halloween`ul
Hmm, daca ne gandim putin, Halloween-ul este o sarbatoare celebrata in noaptea de 31 Octombrie in special in Statele Unite, Canada, Marea Britanie si Irlanda, insa in ultimul timp din ce in ce mai mult si in Romania: dc? pentru ca pur si simplu adolescentii din ziua de azi adera tot mai mult la costume si farse, insa si mai mult la a se dinstra in aceasta noapte infricosatoare.
Povestea spune ca, in aceasta zi, de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit in ultimul an se intorc pe pamant in cautarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, acesta fiind singura speranta de a avea o viata dupa moarte.
Celtii credeau ca in noaptea dinspre 1 noiembrie, valul care separa pe cei vii de cei morti, cat si spiritele rele intra in lumea celor vii. Aceste spirite pot chinui oamenii, pot ucide animale si pot fura copii.
Pentru a evita orice rau, celtii credeau ca trebuie sa faca 2 lucruri:
-sa aduca daruri spiritelor sau sa le aduca jertfe, uneori chiar umane;
-sa se deghizeze in spirite derutand astfel spiritele rele.
Astfel, copii au inceput sa se deghizeze in demoni, sa mearga din casa in casa cerand mancare sau dulciuri.
Legendar a ramas insa dovleacul lui Jack sculptat si cu o lumina inauntru.
Deşi această tradiţie este îmbrăţişată de majoritatea americanilor, puţini cunosc originile dovleacului de Halloween, care provine dintr-un mit i rlandez. Potrivit legendei, un om numit “Stingy Jack” l-a invitat pe dracul să ia masa cu el.Nevrând să plătească pentru consumaţie, a reuşit până la urmă să-l convingă pe necuratul să se transforme într-o monedă cu care ar putea plăti masa.Apoi, trişând, a păstrat moneda în buzunar lânga o cruciuliţă de argint care l-a împiedicat pe diavol să-şi recapete forma. Până la urmă, Jack l-a eliberat pe diavol cu condiţia să nu-l bată la cap timp de un an şi dacă va fi să moară nu-i va lua sufletul.
Anul următor, de Halloween, Jack l-a păcălit din nou pe diavol să se urce într-un pom după nişte fructe şi în acest timp el a sculptat o cruce pe copac pentru ca diavolul să nu se mai poată da jos decât dacă nu-l va deranja timp de 10 ani. La scurt timp Jack a murit, exact de Halloween, şi Dumnezeu nu a dorit să-i dea voie unui netrebnic ca el în rai. În acelaşi timp, diavolul a zis că se ţine de promisiune nelăsându-l în iad.
L-a trimis pe acesta în noaptea de Halloween doar cu o lampă pe care Jack a pus-o într-un dovleac sculptat.
De la această legendă s-a păstrat tradiţia şi până în zilele de astăzi cu sculptatul dovleacului de Halloween.
Chiar şi din povestea lui Jack ne putem da seama că această sărbătoare nu are nimic creştin în ea, ci are de-a face numai cu diavolul şi aleşii lui, şi totuşi cât de uşor a fost preluată de creştini!
Aaa si era sa uit. Daca doriti sa ascultati cea mai frumoasa melodie : This Is Halloween intrati pe :
http://www.youtube.com/watch?v=yznw7ClSHEQ
funnymady29 va doreste o seara placuta :*;) !!!